Hoe zichtbaar is jouw beauty, fashion, design of lifestyle business online? [+7 tips]

Veel ondernemingen hebben moeite om zich online te profileren. Begrijpelijk, dit is mede door het grote aanbod aan sociale kanalen, de snelle digitalisering, de massa content en zeer vaak een gebrek aan strategie. Toch is online zichtbaar zijn van cruciaal belang, zeker in deze quarantaine periode. Het is vooral nù belangrijk om te blijven communiceren met je klanten. Dit met de juiste, doelgerichte en relevante content. Dus stel je vandaag zeker de vraag: "Hoe zichtbaar is mijn business online?" In dit artikel geef ik je 7 tips die jou een stap vooruit kunnen helpen.Online zichtbaarheid, wat is dat eigenlijk?


Online zichtbaarheid is het resultaat van een correct uitgevoerde online marketingstrategie, waarin online marketing tools optimaal worden ingezet. Het resultaat is een merk / onderneming dat online goed zichtbaar is voor haar doelgroep en daarmee bezoekers naar de website genereert.


Waarom werken aan je online zichtbaarheid?


Omdat 70% van jouw potentiële klanten zich online oriënteert vóórdat ze overgaat tot het kopen van IETS. En dat IETS kan jouw product of dienst zijn, mits jij goed online zichtbaar bent. Dat je online gevonden moet worden met je onderneming, daar is geen discussie meer over. En hoe pak je dat dan aan? Heb je een website? Dat is al een goede stap in de online marketingwereld. Ben je aanwezig op social media? Om jou alvast op weg te helpen deel ik hierbij alvast een aantal tips om je online zichtbaarheid te versterken.


1. Deel jouw uniek verhaal


Een van de marketingmiddelen voor content marketing is storytelling. Het vertellen van jouw uniek verhaal. Want jouw verhaal maakt jouw brand of onderneming uniek en zichtbaar. En dat is wat zichtbaarheid doet. Het verbindt. Het biedt kansen. Het laat anderen de ogen openen. Het maakt dat je werkelijk impact kunt maken op de levens van anderen. Dankzij jouw visie. Dankzij het verhaal die jij deelt.


2. Start een blog


Door te bloggen kun je je expertise online laten zien, jouw vakinhoudelijke kennis naar buiten brengen. Daarmee kun je, wanneer je op de juiste manier je blogs plaatst (SEO!), klanten naar je website brengen. Schrijf over allerlei onderwerpen uit je vakgebied, maar hou het relevant! Gebruik de zoekwoorden die van toepassing zijn op dat vakgebied of jouw product en gebruik vragen die door je potentiële klanten gesteld worden. Een handige tool hierbij is answerthepublic. 

Deze gratis tool verzamelt alle vragen die op Google gesteld worden.


3. Maak EPIC content met focus op video


Video wordt steeds belangrijker in de online wereld. Daar waar we een aantal jaren geleden al heel blij werden van mooie foto’s, wordt video nu leading. Deze vorm van online content krijgt in de algoritmes van de social media kanalen steeds meer voorrang.


4. Laat jezelf zien!


Kom in beeld met filmpjes en foto’s. Je bent het gezicht en het visitekaartje van je onderneming of brand. Mensen werken met mensen. En met de juiste content kom je dichter bij jouw potentiële klanten. Stap over die drempel en ga beetje bij beetje jouw kennis delen. Je zal merken dat je interactie krijgt, waardoor je een band opbouwt met jou volgers want je creëert zo vertrouwen.

De echte winst zit hem in het durven gaan uiten van je visie. In het delen van jouw struggles, overwinningen, inzichten, dieptepunten en adviezen. 


5. Werk aan een aantrekkelijke Instagram Feed 


We kennen hem allemaal wel, de perfecte Instagram feed. Sommige influencers, bedrijven of gewoon enorme creatievelingen krijgen het voor elkaar om een feed te creëren waar je wel naar kunt blijven kijken. Een collage die een bepaalde emotie bij je oproept en waar je alleen maar meer van wilt zien. En dit laatste is voor een bedrijf natuurlijk enorm waardevol en past volledig binnen desocial media marketingstrategie. Meer aandacht op Instagram betekent meertractie voor een bedrijfen meer kans op nieuwe klanten. Onderschat de look van deze feed dus niet want het geeft een eerste sterk indruk aan jouw potentiële klanten. Weet je niet hoe dit aan te pakken? We helpen je graag op weg ons FIRST DIVE traject.


6. Focus je niet op iedereen maar op jouw doelgroep


Ik nam recent een klant mee naar de basis van online zichtbaar worden. Door haar opnieuw te laten bekijken wie haar échte doelgroep was. Tot nu toe richtte ze zich op ‘iedereen’. En daarmee op helemaal niemand. Aan de hand van onze buyer persona workshop hebben we samen haar ideale klanten in kaart gebracht. Hoe we dit concreet aanpakken ontdek je in ons DEEP DIVE traject. Door je doelgroep in kaart te brengen weet je écht wie je klanten zijn, hoe en op welke kanalen ze zich online gedragen en bevinden en wat hun specifieke "problemen" zijn.


7. Een website die goed gevonden wordt.


Een goed opgebouwde website wordt door Google beloond met een hogere plaatsing op de zoekpagina’s. Usability is er één van. Dat betekent dat de gebruiker van de website op een eenvoudige manier door de website kan zoeken naar de info waar hij of zij naar op zoek is. Het belangrijkste is dat je website gevonden wordt. En dat gaat niet vanzelf. Je zult de SEO, de zoekmachine optimalisatie, toe moeten passen voor je website. Hoe je dit aanpakt? Ga op zoek naar jouw ideale zoekwoorden. Woorden die jouw klanten gebruiken in de zoektocht naar jouw onderneming. Een handige tool hiervoor is deze van Neil Patel, Ubersuggest.


Ok, en wat nu?


Tijd voor actie! Ga aan de slag met deze tips en versterk je online zichtbaarheid. Twijfels? Neem alvast een kijkje op onze website en ontdek een aantal succesvolle projecten. Of plan een vrijblijvend online strategiegesprek met ons?


Wie we zijn en waarom we zo graag doen wat we doen dat lees je hier.


Succes en tot binnenkort?"INTO THE DEEP CONTENT is een content marketing bureau met focus op de ondersteuning  van jouw online communicatie. Ondernemingen of merken met gebrek aan een social media visie of een online communicatie strategie die vinden de weg naar ons. Wij delen graag onze content expertise, diepgang en creativiteit om jouw doelgroep optimaal te bereiken en online resultaat te behalen.

Catherine Op de Beeck

CONTACT

Fosbury & Sons

Mechelsesteenweg 25

2000 Antwerpen

hello@intothedeepcontent.com

EXTRA

Join the Team

Blog

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

© 2020 by INTO THE DEEP