Behind the scenes ... wat als jij jouw merk écht laat zien op social media? Een gouden tip.

We zoeken volop manieren om onze social posts mooier, professioneler en meer stylish te maken, terwijl het publiek net op zoek is naar authenticiteit en spontaniteit. Er is geen betere manier om dit te tonen dan door jouw publiek een kijkje achter de schermen van je merk te gunnen. Een gouden tip die zonder twijfel voor meer engagement zorgt op je social media. Een tip die eigenlijk zo eenvoudig is dat hij vaak vergeten wordt.


Achter de schermen van jouw merk.


Het is niet omdat je onderneemt en aan een merk bouwt dat je daarom saai moet zijn. Je hebt ongetwijfeld een sterke en geweldige persoonlijkheid in het "echte leven". Je online volgers verdienen dat eigenlijk te zien. Als het gaat om content achter de schermen, wil je echt je persoonlijkheid laten doorschijnen. Dat is wat mensen aantrekt en dat is wat zorgt voor verbinding met je merk. Doe gewoon waar je je goed bij voelt.


Ok, maar wat post ik dan? Je kan snapshots van je werkdag tonen op Instagram stories zonder je gezicht te laten zien, maar wel met een persoonlijke tekst. Of kan je een project laten zien waar je momenteel aan werkt. Wat ook altijd werkt, is je publiek een kijkje gunnen in hoe jouw producten gemaakt worden of hoe je aan de slag gaat bij de voorbereiding van je service. Het is leuke day-to-day content, maar verdedigt ook de waarde van wat jij aanbiedt. Oh ja, wil je jouw gezicht wel tonen, maar heb je geen goede foto’s? Dan is het écht het moment om te investeren in een fotoshoot bij ons.


Team work makes the dream work.


Als je een team van mensen hebt dat hard meewerkt aan het bouwen van je merk, laat ze dan van tijd tot tijd in de schijnwerpers staan. Want zeg nu zelf, als jij mocht kiezen tussen 2 merken met eenzelfde kwaliteit en uitvoering, dan zou je toch kiezen voor het merk waar een persoon achter staat die je kent en vertrouwt? Juist, door de mensen achter je merk te tonen en je bedrijf een gezicht te geven bouw je een persoonlijke vertrouwensband op met je (potentiële) klanten. Geen platform leent zich daar beter toe dan je sociale media, want net daar zijn je volgers des te meer op zoek naar authenticiteit.


Dus, plaats dus content over jou en je team voorop. Deel regelmatig content achter de schermen van je merk. Een fijne verjaardag? Tijd voor een video. Een nieuwe medewerker? Tijd voor een sterke profiel foto. Een speech op een event? Deel een filmpje van de presentatie. Het is leuk voor jouw potentiële klanten om te weten wie er naast je werkt en wie jou ondersteunt of de creatieve ideeën uitwerkt.


Ok, show my behind the scenes ... but why??


Waarom zouden jou “behind the scenes” verhalen nu zo boeiend zijn? Simpel, mensen zijn nieuwsgierig en houden van verhalen. Wie wil er niet zien wat er zich achter de schermen afspeelt? Wie wil er niet weten hoe een merk succesvol wordt? Door een unieke kijk op je merk, je succes en je weg naar dit succes te geven kun je als merk je geloofwaardigheid en toegevoegde waarde enorm vergroten.


We schreven eerder al over het belang van ‘storytelling’ in marketing. De overlevering van verhalen is zo oud als de mensheid zelf. Goede verhalen blijven hangen, sterke verhalen worden verder verteld. Ze gaan van mond tot mond en niet van merk tot consument. Een belangrijk verschil!


Coca-Cola: Refreshing the world, one story at a time.


Een sterk voorbeeld is de aanpak van Coca-Cola. Deze website is een echt storytelling platform geworden. De website lijkt meer op een entertainment nieuwssite dan op een corporate website van een wereldmerk! Coca Cola unbottled blog draagt hier voor een groot deel aan bij. De verhalen die op deze blog verschijnen geven een unieke kijk achter de schermen van het verleden, de vernieuwingen, de marketingcampagnes en je carrièremogelijkheden bij Coca-Cola. En de fans houden ervan!En jij?


Neem jij je publiek mee achter de schermen van jouw bedrijf? Welke details en verhalen deel jij met je volgers? Misschien heb je ondersteuning nodig bij het uitdenken en uitwerken van je sociale media posts, of wil je eens brainstormen over welke behind-the-scenes content je voor jouw merk zou kunnen maken? We’d love to help.


Ps: Lees zeker ook de blog: “Wat als ... iedereen zou spreken over jouw social media?”
"INTO THE DEEP CONTENT is een content marketing bureau met focus op de ondersteuning  van jouw online communicatie. Ondernemingen of merken met gebrek aan een social media visie of een online communicatie strategie die vinden de weg naar ons. Wij delen graag onze content expertise, diepgang en creativiteit om jouw doelgroep optimaal te bereiken en online resultaat te behalen.

Catherine Op de Beeck

CONTACT

Fosbury & Sons

Mechelsesteenweg 25

2000 Antwerpen

hello@intothedeepcontent.com

EXTRA

Join the Team

Blog

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

© 2020 by INTO THE DEEP